Student och skolavslutning 2024

Onsdagen den 5 juni är det dags för årets student­avslutning i Örebro med festligt utsläpp på skolorna och student­kortege genom stan. Den 11 juni slutar vår­terminen för de kommunala grund­skolorna. Vi ser fram emot två härliga dagar!

Tider för studentutsläpp 5 juni

Kortege på stan

Många studenter åker traditions­enligt med fordon i en kortege på stan efter utsläppet.

Här hittar du karta över kortegevägen Pdf, 1.2 MB. som startar i korsningen Änggatan–Drottninggatan och fortsätter Drottninggatan–Storgatan till Södra Grev Rosengatan.

Det kommer att vara möjligt att åka kortegevägen mellan kl. 12 och 15.

Örebro kommun och Polisen uppmanar kortege­deltagarna att endast åka sträckan genom city (Drottninggatan och Storgatan) en gång, för att minimera påverkan på bussar och övrig trafik.

Här kan du hitta alla pågående trafikarbeten som kan påverka framkomligheten, både i city och övriga stan. Arbetena på Östra Bangatan gör att det är mer trafik på övriga gator runt city. De kortegefordon som inte har sitt slutmål i city uppmanas därför att snarast möjligt röra sig därifrån när man kört kortegevägen.

Detaljerad information om kollektivtrafikens körväg kommer att finnas på Länstrafikens webbplats och i appen.

Regler för studentflak

Transportstyrelsen informerar om regler för studentflak.

Det är viktigt att polisen känner till student­flaken eftersom de ofta påverkar framkomligheten på vägar och gator. Det är också viktigt att arrangemangen sker under ordnade och säkra former, så att ingen kommer till skada. Meddela polisen i god tid om bland annat tidpunkt och färdväg för studentflak.

Fältgruppen på plats

Varmt välkommen att ta del av firandet ute på stan! Fler vuxna som rör sig i centrum, särskilt kvällstid, kan bidra till att skapa lugn och en god stämning.

Självklart finns också Fältgruppen i tjänst under studenten. De jobbar då till kl. 02 och nås på telefon 019-21 45 80, 070-313 59 32 eller 070-278 27 00. Detsamma gäller även tisdagen den 11 juni, när det är skol­avslutning för de flesta högstadieskolor.

Du kan alltid följa Fältgruppen på Facebook och Instagram för löpande uppdateringar om deras arbete.

Skolavslutning 11 juni

De flesta grundskolor firar skolavslutningen under tisdagen den 11 juni. För mer information kontakta respektive skola.

Senast uppdaterad:
Publicerad: