Kuckel 2 med Alexander Ekman 3 oktober 2024

Alexander Ekman är koreografen som har gjort sig känd för att leverera storslagna koreografiska verk till operahus världen över. Lekfullt och innovativt trollbinder han publiken med sin träffsäkerhet! I Kuckel 2 möter vi en formstark koreografi, där varje enskild situation kan vara ett kuckel.

Klicka på pilarna för att se fler bilder.

Stjärnor i världsklass gör medryckande verk om livets kuckel

I föreställningen Kuckel 2 tar Alexander Ekman ett nytt grepp för att närma sig publiken. Elegant och fiffigt låter han sex starka scenpersonligheter redogöra för manipulationens många uttryck och ansikten. Medryckande och roligt möter vi en formstark koreografi där varje enskild situation kan vara ett kuckel.

Tid och plats

Datum: 3 oktober 2024 kl. 19.

Plats: Hjalmar Bergmanteatern.

Gratis bussresor

Bor du utanför Örebro och vill åka buss till och från föreställningen? Kolla in vilka möjligheter som finns här! Begränsat antal platser, först till kvarn.

Bussarna är kostnadsfria, men plats måste bokas i samband med att du köper biljett till föreställningen via Tickster.

Buss 1

  • Askersund, Busstorget/Resecentrum: bussen går kl.17.15
  • Hallsberg, Stortorget: bussen går kl. 17.45.
  • Kumla, Kumla station: bussen går kl. 18.

Återresa från Olof Palmes Torg kl. 20.10 till Kumla–Hallsberg–Askersund.

Bussen tillbaka i Askersund kl. 21.25.

Buss 2

  • Degerfors, Järnvägsstationen: bussen går kl. 17.20.
  • Karlskoga, Busstationen: bussen går kl. 17.45.

Återresa från Olof Palmes Torg kl. 20.10 till Karlskoga–Degerfors.

Bussen tillbaka i Degerfors kl. 21.15.

Biljetter och priser

Rekommenderad ålder från 15 år.

  • Köp biljett hos Tickster.
  • Biljettpris (exkl. serviceavgift):
    • Pris 15–16 år: 100 kr inklusive garderobsavgift.
    • Pris 17–25 år: 120 kr inklusive garderobsavgift.
    • Pris 26 år och äldre: 170 kr inklusive garderobsavgift.

Medverkande

På scen: Charlotta Öfverholm, Jesse Kovarsky, Matteo Carvone, Oscar Salomonsson, Yvan Auzely och Pascal Jansson.

Koreografi och regi: Alexander Ekman.

Koncept och dramaturgi: Carina Nildalen.

Scenografi: John Engberg.

Video: Johannes Ferm Winkler.

Ljus: Alexander Ekman, Raimo Nyman, Marta Khomenko.

Mask: Linda Sandberg.

Kostym: Lena Lindgren, Hanna Rönnbäck, Alexander Ekman, Maria Lundqvist.

Produktionsansvarig: Charlotta Öfverholm.

Foto: Tobias Regell.

Längd: 50 minuter.

Dansare på scen

Ur Kuckel 2. Foto: Mats Bäcker

Alexander Ekman, koreograf

Med bakgrund som dansare vid Kungliga Operan, det nederländska kompaniet NDT II och Cullbergbaletten debuterade Alexander Ekman som koreograf 2006. Hans koreograferade verk var skapat för Cullbergbaletten och blev upptakten till en gedigen koreografkarriär som tagit honom världen över.

Ekman har arbetat med flertalet stora operahus i Europa, inklusive prestigefyllda Opéra Nationale de Paris. Han har dessutom rönt stora framgångar med sina verk för Nederlands Dans Theater, Göteborgsoperans danskompani och Kungliga Operan i Stockholm, vilka rosats rejält i pressen.

Nu i sommar ansvarar Alexander Ekman för den artistiska utformningen av OS-invigningen den 26 juli, med koreografi för 600 dansare på Paris broar som ett av öppningsnumren!

Charlotta Öfverholm, dansare

Charlotta Öfverholm har en lång internationell karriär som dansare. Hon har bland annat dansat med såväl DV8 i London som Complexions i New York. Sedan 1995 har hon producerat egna föreställningar som har turnerat världen över likväl som hon skapat verk för diverse danskompanier. 2015 startade Öfverholm Age on stage – ett projekt som ifrågasätter gamla normer inom dansvärlden och hyllar den erfarna konstnären.

Jesse Kovarsky, dansare

New York-baserade Jesse Kovarsky inledde sitt yrkesliv efter att han tagit examen vid Trinity Laban Conservatory of Music and Dance. Han har arbetat med samtida koreografer som Hofesh Schechter, Sidi Larbi Cherkaoui och Russel Maliphant, likväl som han haft titelroller på Broadway. Mångfacetterad som han är har han dessutom hunnit med en karrär som solist på The Metropolitan opera house samt synts i storfilmerna "Anna Karenina" och "Muppets Most Wanted".

Matteo Carvone, dansare

Italienska Matteo Carvone har lång erfarenhet som dansare vid både La compagnia youth company of accademia nazionale danza i Rom och Staatstheater am gährtnerplatz i München. Sedan 2010 verkar han även som koreograf och hans verk har presenterats på såväl Schwere reiter som Venedigbiennalen.

Oscar Salomonsson, dansare

Oscar Salomonsson är premiärdansare vid Kungliga Operan i Stockholm och har även varit anställd vid Compaña nacional de danza i Madrid. På Kungliga Operan har han bland annat dansat rollen som prinsen i Beryl Greys "Törnrosa" och Quasimodo i "Ringaren i Notre Dame". Han har därutöver medverkat i filmen "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron" av Roy Andersson.

Yvan Auzely, dansare

Yvan Auzely är aktiv som både dansare, skådespelare och musiker. Under åren 1981–1991 var han anställd vid Cullbergbaletten och har sedan dess haft ett långt och nära samarbete med Mats Ek. Han har medverkat i flertalet teateruppsättningar på bland annat Dramaten och Unga Klara såväl som i operauppsättningen "Candide" på Kungliga Operan.

Pascale Jansson, dansare

Pascale Jansson är utbildad vid Svenska Balettskolan och har arbetat vid såväl Nationalbaletten i Helsingfors som Kungliga baletten i Stockholm, där han var förstasolist fram till sin pension 2021. Under sin anställning har han arbetat med koreografer så som Mats Ek, Pär Isberg, William Forsythe och Jíri Kylian samt haft roller som Prins Desiré i "Törnrosa" och Farbror Blå i "Nötknäpparen".

Foton på dansare
Dansare på scen

Ur Kuckel 2. Foto: Mats Bäcker och Tobias Regel

Logotyp Dansnät Sverige


Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2024.

Logotyp för Danspunkt Örebro


I samarbete med Dans i Örebro län/Region Örebro län som en del av Danspunkt.

Senast uppdaterad:
Publicerad: