Ögonblick med Watch me bake

I sommar går Dansscen Örebros andra dansresidens av stapeln. Under tre veckors tid kommer Erika Martikainen och Linéa Alfredsson från Watch Me Bake att färdigställa dans­föreställningen Ögonblick. Förskolor bjuds in till prov­föreställning och senare i höst kan Örebros barn­familjer ta del av föreställningen kostnadsfritt.

Om föreställningen

Föreställningen Ögonblick välkomnar barnfamiljer till en gemensam upplevelse där norrsken och dans samspelar och skapar magi. Norrsken får de som lyckas se det att stanna upp och njuta av nuet, och dans i sig ger en känsla av här och nu, att inte vilja missa ett enda ögonblick. Någonstans hörs norrskenet viska: “Jag finns fast du inte ser mig”.

Medverkande

Både Erika Martikainen och Linéa Alfredsson har flyttat från norra Sverige till Uppsala. Erika kommer ursprungligen från Haparanda och är utbildad danspedagog från Stockholms konstnärliga högskola och Linéa kommer från Umeå och är professionell dansare med examen från Balettakademien Stockholms Yrkesdansarutbildning. De lärde känna varandra under fortbildning och hittade gemensamma intressen kring natur, naturfenomen och närvaro, samtidigt som de upptäckte ett fint samarbete mellan pedagog och dansare. Där startade projektet kring dans och norrsken.

Om Watch me bake

Erika och Linéa driver tillsammans med fem andra konstnärer den Uppsala­baserade föreningen Watch Me Bake. Föreningen har som mål att främja närvaron av rörelse­baserad konst i samhället och arbetar för att det ska vara lättillgängligt och välkomnande. Det gör de bland annat genom event som bjuder in konstnärer och publik till prestige­lösa möten där rörelse­baserad konst och diskussioner om den är i fokus.

Provföreställning för förskolor

Under residensperioden bjuder Erika och Linéa in förskolor till en provföreställning!

Efter föreställningen vill vi gärna att ni stannar kvar en liten stund och pratar om vad ni upplevde, både barn och vuxna/pedagoger. Vi vill höra era spontana tankar, så vi kan fortsätta arbeta med föreställningen och göra den färdig.

  • Tid: Kl. 10 torsdagen den 11 juli 2024.
  • Plats: Fredsgatan 14 i Örebro (Medborgarskolan/Marie Kühlers Showdansskola Entrés lokaler).
  • Pris: Fri entré, men förbokning krävs. Förboka via e-post till kultur@regionorebrolan.se.

Offentliga föreställningar

Den 27 oktober kommer Örebros barnfamiljer kunna ta del av föreställningen kostnadsfritt. Vi återkommer med information om detta!

Planer finns även på att presentera verket i andra kommuner i länet.

Logotyp för Danspunkt Örebro


I samarbete med Dans i Örebro län/Region Örebro län som en del av Danspunkt.

Senast uppdaterad:
Publicerad: