Trädflyttningar på Väster, Östra Bangatan och Brickebacken

18-20 juni utför vi trädflyttningar med en stor trädflyttningsmaskin runt om i stan.

Karta som visar arbetsområdet.

Karta över delar av arbetsområdet. Klicka på bilden för att komma till webbkartan där du kan zooma och navigera.

Område

Centralt-Brickebacken. Västra Nobelgatan till Karlsgatan, Östra Bangatan och Saxons
väg.

Vad utför vi för arbete?

Den 18 juni utförs trädflyttningar vid Östra Bangatan söder om korsningen Vasagatan inför ny hotellbyggnation under 2025-2026. Den 19-20 juni utförs en flytt av träd från Västra Nobelgatan i höjd med Tegnérlunden till Karlsgatans södra sida i höjd med Lia-gymnasiet. Dessa träd flyttas inför byggnation av Citylinjens delsträcka 9 under 2025. Den 20 juni utförs även flytt av två träd vid rondellen i slutet av Saxons väg inför en ny förlängning av Saxons väg söderut.

Hur påverkar det mig som trafikant?

Vid Östra Bangatan sker arbetet inom ett avstängt arbetsområde och kommer inte påverka allmän trafik. Vid Västra Nobelgatan kommer träden att transporteras i allmän trafik ner till Karlsgatan. Gång- och cykelbanan vid träden vid Tegnérlunden kommer vara avstängd tillfälligt under flytten, och gående hänvisas till trottoaren närmast gatan. Vid Karlsgatan kommer parkeringsplatser stängas av för att skapa utrymme för trädflyttningsmaskinen att korsa gång- och cykelbanan på södra sidan. Gående och cyklister kommer uppmärksammas på arbetet med flaggvakter på plats. Vid Saxons väg kan busstrafiken eventuellt påverkas vid specifika tidpunkter då maskinen befinner sig på vägen, men vi jobbar för att begränsa detta så mycket som möjligt till mellan avgångar.

Varför utförs arbetet?

Flyttarna är förberedande inför arbeten under 2025 då ytor som träden står på kommer att försvinna för olika gatubyggnationer. Det kommer att vidtas ytterligare åtgärder för att kompensera för den minskade grönskan på dessa platser under 2025.

För mer information om hur vi arbetar med träd kan du läsa mer på Stadsträd - orebro.se.

Tidplan

Arbetet beräknas påbörja 18 juni 2024 och är planerat att vara klart 20 juni 2024.

Utförare

Nordisk trädflytt AB.

Kontaktpersoner

Projektledare: Caroline Hellund, 019-21 10 00 (Servicecenter)
caroline.hellund@orebro.se

Senast uppdaterad:
Publicerad: