Tillgänglighetspriset

Tillgänglighetspriset delas ut till enskilda personer, företag, föreningar, organisationer eller kommunala verksamheter i Örebro som gjort något bra för att öka tillgängligheten i vårt samhälle.

Vem kan nomineras?

De nominerade ska ha arbetat med något eller några av dessa områden:

  • Den fysiska tillgängligheten
    • lokaler, bostäder, inom- och utomhusmiljöer.
  • Tillgänglig information och kommunikation
    • webbplatser, broschyrer och annat.
  • Aktivitet eller bemötande för ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Tack för din nominering!

Nu är nominering för tillgänglighetspriset stängd. Mellan 12 december 2024–13 januari 2025 kunde du nominera till Tillgänglighetspriset 2024. Vinnare utses mars 2025.

Vad består priset av?

Priset består av ett diplom samt 10 000 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Jury

Vinnare utses av Kommunala tillgänglighetsrådet.

Film om tillgänglighetspriset

Titta gärna på filmen som beskriver tillgänglighetspriset.

2023

KFUM Basket Örebro.

Motivering:

Att skapa en mötesplats där olika grupper av personer kan mötas på lika villkor är av stor betydelse för att främja inkludering och gemenskap. Genom att arrangera det lyckade 3xe-evenemanget på Järntorget sommaren 2023, där personer med olika funktionsnedsättningar närvarade tillsammans på lika villkor, har KFUM Basket Örebro verkligen visat på vikten av att bryta ner barriärer och främja gemenskap genom idrotten. KFUM Basket Örebro utmanar andra idrottsföreningar i att göra idrotten till något ALLA kan delta i. Deras engagemang och insatser är värda att uppmärksammas och uppskattas.

KFUM Basket Örebro tilldelas årets Tillgänglighetspris av Kommunala Tillgänglighetsrådet för deras insatser för att öka tillgängligheten i samhället.

2022

Ingen nominering uppfyllde kriterierna för att vinna tillgänglighetspriset.

2021

Fritte, en fritidsgård för teckenspråkiga ungdomar i Örebro.

2020

Naturvårdsorganisationen Hopajola.

2019

Konstnärskollektivet Konst i blindo.

2018

Göran P Andersson, Förvaltningen för funktionsstöd.

2017

Projektet Inspelet har ökat samverkan mellan föreningar och öppnat upp för barn och ungdomar med funktionsnedsättning att ta del av idrottsföreningars utbud.

2016

Sture Kvist har genom ett mångårigt helhjärtat engagemang för ungdomar och vuxna åstadkommit en meningsfylld fritidssysselsättning för ett stort antal örebroare med funktionsnedsättningar.

2015

Föreningen Attitydskolan-Deltar har genom projektet ROTA fått flera föreningar att ha tillgängliga möten genom att ta bort enkelt avhjälpta hinder som trösklar och dofter.

Senast uppdaterad:
Publicerad: